Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ingen men!


Jag är en språkpolis. Jag tycker inte om när människor inte kan formulera sig på ett korrekt sätt eller för den del inte kan avstava. På samma sätt tröttnar jag snabbt på personer som bluddrar och skvalar med orden - ett rent ordbajseri där det tycks handla om att få så lite som möjligt sagt men med flest ord. Emellanåt har jag funderat kring om människor inte hade tänkt efter lite mer innan de talade om ord kostade pengar?

Hur svårt kan det egentligen vara att avstava rätt? Det ses ju överallt numera och ger ett korkat intryck. Skärp er, era uslingar!


Ett ord som ingår i min tankevärld är ordet men. Detta ord är invändningarnas ord. Ordet men är ett negativt ord och ska användas med åtanke och med försiktighet. Tyvärr plöjer folk in ordet men i var och varannan mening - oerhört tröttande. Att lära sig att byta ut men till ordet och är en väg att gå och innehållet blir långt mer positivt.

Några snabba exempel:
  • Jag älskar dig men..
  • Du har gjort ett bra jobb men..
  • Jag är nöjd med vad jag åstadkommit men..
Hur fanken låter detta? Inge bra alls. Byt ut men till och och du behöver tänka till lite hur meningen ska avslutas.

Jag hörde en vis person säga vid ett tillfälle att allt framför men i en mening inget alls betyder - detta kan silas bort. Väl värt att tänka på och beakta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg