Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2016 juni


Från värmeslag till köldfrossa - vad är det egentligen med den svenska sommaren? Inte vet jag hur jag ska klä mig från dag till dag. Men eftersom jag hellre fryser än svettas så blir det oftast en t-tröja och ett par shorts. Samtidigt så gör jag vad jag kan för att inte längta. Inte längta bort från mitt uppsagda arbete och därför samtidigt längta bort från långa, ljusa dagar mot ett begynnande höstmörker.

Den här månaden blev en underlig en. Allt for i olika riktningar i en oroseufori och man kunde bara iaktta och förvånas. Min hyfsat låga exponering mot börsen gjorde att jag inte kände någon större panik. Nu har det mesta krupit tillbaka på tidigare nivåer - men vi vet ändå inte vad som väntar runt hörnet, juli har börjat svagt.

Guldhönan har magrat lite under månaden samtidigt som kapitalet totalt har växt på sig. Under månaden ökade värdet på kapitaltillgångarna med hela 2,95 procent. Prognosen för helåret är nu drygt 29 procent tillväxt av kapitalet och det är en rejält sämre prognos än tidigare.

Skulderna minskade med 0,36 procent under månaden och för helåret är prognosen något sämre 3,96 procent.

Kvoten mellan kapital och skulder är nu 21,80 procent jämfört med förra månadens 21,08 procent. Målet för 2016 sänks till 28 procent i soliditet - 9 procent upp eller ett belopp på 317 589 kronor.

Skuldsättningsgraden är 458 procent jämfört med månaden innans 474 procent. Årsmålet är nu att nå 374 procent.

Break even mellan kapital och skulder flyttas fram ett år till 2023. Break even är alltså enbart skulder och sparkapital, inget annat. Inte huset och inte pensioner. Breakeven är ett tillstånd av jämvikt mellan skulder och kapital - ett tillstånd av skuldfrihet utan att behöva sälja kåken.

Skuldernas avbetalningstakt är något sämre än tidigare och 106 309 kronor för helåret. Om inget ytterligare kapital avsätts till amortering är vi skuldfria under år 2042 som är det år vi fyller 76 år.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg