Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Stormens öga


Tycker allt lite synd om mig själv denna annandag. Hela familjen, undantaget jag då, är lediga och kan göra vad de vill. Imorgon bitti, i ottan, kan de ligga kvar och tryna under sina tjocka täcken medan jag medelst en ilsken väckarklocka motas bort från värme, lugn och vila. Det är en risigt dålig jul och nyår med få lediga dagar - arbetsgivaren gläds medan jag knotar på. Jag har ont om semesterdagar så det finns få alternativ.

Stormen Urd gör sitt för att lägga sorti på stämningen. Ännu är vindarna ganska fromma men det blåser upp till storm, allt enligt nyheterna. Så jag lägger mitt budgetarbete åt sidan avseende 2017 och inväntar strömlösheten. Jag hoppas däremot att det hela lagt sig tills imorgon bitti, att vårt lösöre inte blåst bort och framförallt inte förstört annans egendom. Jag ber till hustomten att våra takpannor kan få vara ifred.

Jag ska besöka Västra Hamnen i Malmö under tisdagsmorgonen så jag ser fram emot att hela stadsdelen helst ligger ovan vatten. Men nu publicerar jag, för säkerhets skull, detta inlägg så att det går iväg till etern.

Trevlig afton.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg