Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2017 oktober


Hösten kan vara vacker. Eller förfärlig. Som nu. Det är som om fukten kryper in på bara skinnet. Jag behöver motion men inte så mycket utan stannar inne med lite tröstglass och chokladsås och Stranger Things på Netflix. Ja, jag vet - jag är en konsument. Roa mig!

Oktober bjöd på fina inkomster och jag tror inte vi känt oss så välbeställda någon gång förr. Det rasar in pengar och.. ..vi sparade inte mer. Utan mindre. Målet nåddes inte.

Det var bilen som spökade och den blev slutligt finansierad av Guldhönan. Lätt ruggsliten är hon nu lite purken på mig. Och bilen? Ja, den kommer nu att raskt minska i värde tills inget är kvar. Bilar är då ingen investering även om de kan vara en förutsättning för att inkomsten ska kunna komma.

Kapitaltillgångarna sjönk med 5,5 procent. Sug på den, sa kalkylarket. Och nu rattar jag en bättre begagnad vagn med de slantarna insparkade i plåten. Det är bara trist. Tut!

Skulderna sjönk däremot med 2,6 procent och det får vara månadens tröst.

Skuldsättningsgraden steg till 338 procent.

Skuldkvoten sjönk till 346 procent.

Räntekvoten sjönk till 4,58 procent.

Balans mellan skulder och tillgångar kan fortfarande nås under 2023.

Sparmatris hånade mig med 40 procents sparande under månaden Målet är att totalt spara 47 procent av våra inkomster och här ingår också CSN-lån och bolåneamorteringar. Denna skruvar jag nu upp till 52 procent i ren affekt.

Hösten kan vara vacker. Men det skiter jag i! God kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg