Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Hur gick januari?


Mål och medel. Jämföra med sig själv eller med andra. Det har gått några dagar sedan månadsskiftet och det är av ren förnekelse - vi nådde inte sparmålet. Inte alls. Ett strålande december byttesmot ett mediokert januari. Men inte är det enkla beslut - för pengar är av intet värde.

En kusin till mig som är några vintrar äldre höll på att stryka med under en rutinoperation. Det får åtminstone mig att tänka. Efter vinterns reseäventyr - kanske vi skulle ta en skidresa också? Vi lever ju och har hälsan just nu. Precis här och nu.

När inte full inre acceptans nås, då blickar jag utåt. På kompisen som på toppen köpte bitcoin. På vännen som bygger kök hemma för en kvarts miljon. På kollegan som köpte en båge för att han behövde unna sig. På paret som verkligen behöver spartipsen i kvällspressen under årets fattigaste månad men som snart ska teckna sig för en ny tjänstebil. Då känns det kvalfullt bättre även om jag inte är hånfull utan istället betänksam.

Jag byter gärna pengar mot upplevelser men sällan mot prylar. Nya köksluckor gör mig inte glad, inte heller en ny bil. Och det är så som jag motiverar kostnader, kostnader som ger mer tillbaka.

Sparandet nådde 38 procent totalt. Trots detta förbättrades balansen bara med hälften - månadens avkastning har varit låg och semesterkostnader ha belastat. Resan mot skuldfrihet justerades med 0,72% i positiv riktning.

Jag hoppas på en fortsatt god börsutveckling eller åtminstone en positiv sådan under 2018. Med det vill jag gärna ha fortsatt låga räntor.

Jag köper inga marijuana-aktier men nu är det dock dags för Narcos på Netflix. Ha en fin afton!

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg