Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Längs vägen - nådens år 2018 i juni månad


Vi går ut ur månaden med en prognos på att nå ett långsiktigt sparande på 20 % och amorteringar på 17 %. Totalt skulle 56 % sparas då inkomsten var en aning högre än förväntat.

Det långsiktiga sparandet - Sunny Days - skulle öka med 1,89 % i avkastning och sparande. Lånen - Loan Days - skulle minska med 0,38 % via amortering.

Månadsbalansen skulle vara 27,69 % som är kvoten mellan sparande och lån. Den totala balansförbättringen skulle vara 22 674 kronor.

Nåddes detta var prognosen för augusti 2029 då vi, eller åtminstone jag, vill göra patron ur i arbetslivet för heltid följande:

Kapital: 2 782 194 riksdaler
Lån: 1 250 302 riksdaler

Så hur blev utfallet? Spännande!

Med ett nödrop nåddes 20 % så som långsiktigt sparande. Månaden var förfärligt dyr och vi levde så som semesterfirare med många utsvävningar och middagar ute. Men det är väl också det som kallas att leva livet? Amorteringarna nådde blott 13 % och sammantaget blev spardelen 47 procent av inkomsterna.

Sunny Days förbättras med drygt 3 % under juni månad, nästan dubbelt så bra som plan. Bakomliggande orsaker är en fortsatt god värdeutveckling under månaden.

Loan Days ökade (!) med 0,05 % vilket naturligtvis är tokigt. En begränsad skada på grund av kreditbalanser men det här behöver revisor Per styra upp framgent.

Månadsbalansen mellan kapital av lån slutar på 27,85 % och en total balansförbättring på 19 616 kronor.

Prognosen till 2029 försämrades till 2 752 460 kronor i kapital och 1 261 288 kronor i lån vilket är på fel håll, självfallet.

Break Even mellan lån och kapital nås december 2024 vilket är en månad framåt jämfört med föregående månad.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg