Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Älska ödet


Hur får du det bästa livet - någonsin? Vilka ansträngningar behöver du göra? Hur ser planen, metoden och stegen ut? Det är lättare än vad du tror.

Det finns nämligen ingen plan, inga metoder eller steg för att bli lycklig, nöjd och glad. Det kallas Amor Fati på latin och kan översättas till att älska ödet.

Sträva inte efter att allt ska bli så som du önskar utan önska istället att allt blir så som det blir - då blir ditt liv och sinne stilla. Så skrev Epictetus för tvåtusen år sedan och det gäller fortfarande. Istället för att önska att saker och ting var annorlunda och bättre - gör det bästa utifrån de förutsättningar som finns. En person som önskar sig enklare vägar i livet skiljer sig starkt från den ostoppbara människa som älskar allt så som det är och får energi ur alla möjligheter.

Genom att behandla ett och varje ögonblick och tillfälle, oavsett hur utmanande de är, som något att ofamna och inte undvika - då blir du oslagbar. Plötsligt så är du inte bara okey med situationen utan istället älskar du det som sker. Precis som syre för en brasa blir hinder, problem och svårigheter bara bränsle till din potential.

Din potential är stor. Att gå ifrån att vara den du är idag och bli fantastisk och klok gör du genom att bli anspråkslös och utan ego. Du öppnar upp dig för allt som finns därute och vad som är möjligt att åstadkomma. Att vara fantastisk är att sätta större och viktigare saker före dig själv.

Att bli bättre är eftersträvansvärt. Några bra exempel är att inte tillåta sig blir förolämpad, besviken eller arg. Att lära sig att släppa taget om det negativa som bara gör dig sämre.

Det sägs att livet är som en smal bro över ett djupt hål - det är många gånger skrämmande. Kikar du ned från den smala spången kan du bli för rädd att fortsätta. Du fryser fast. Du sätter dig. Så fungerar också livet. Om vi ägnar oss åt att tänka för mycket på den resa vi gör, den som börjar med födelsens trauma och slutar med dödens tragedi - då klara vi det inte.

Det viktiga är att inte vara rädd. Att vi inte tänker för mycket kring vad som kan hända. Att vi inte ger efter för rädsla. Påminn dig själv ofta - att livet är en smal bro och jag ska inte vara rädd utan fortsätta gå. Precis som så många före dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg