Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Kom hem


Många är vi som fyller våra dagar. Med jobb, skolarbeten, möten, telefonsamtal och pappersarbete som ska göras. Politik som ska spelas, filosofier som ska begrundas och pengar som ska intjänas. Det är väl i sin ordning, i stort. Men är vi inte försiktiga så växer allt innehåll i det som kallas livet tills det helt tar över. Vi tappar fokus och vi mister horisontlinjen - i mångt och mycket är det detta som benämns ekorrhjulet.
Visst, du behöver tjäna ditt uppehälle. Du behöver bidraga till samhället. Så klart att du kan ha en hobby. Men eftersom din sanna uppgift i livet är att bli bättre - låt inte allt det här styra ditt liv. Återvänd istället till det som är dig närmst.


Ett konkret exempel är de som tog dig in i detta liv - dina föräldrar. De födde dig, klädde dig och gav dig förutsättningarna för att bli en vuxen människa. Och nej - det är väl klart att du inte älskar dem mindre för att du inte hinner ringa så ofta till dem eller besöka dem. Men de har, oavsett, varit en fundamental del av ditt liv. Därför borde det finna en extra lojalitet mot dem. 

Det är något speciellt med hemma. Hemma hos mamma och pappa. Se till att du besöker dem ofta nog. Och att du visar dem den respekt de förtjänar.
Kommentarer

Populära inlägg