Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Feg


Inte så smickrande att vara feg. Emellanåt är visserligen feghet inte feghet utan klok försiktighet - men många gånger ursäktar vi oss med att anse oss just försiktiga när det egentligen är att vi är fega. Och att vara feg är att vara rädd. Rädd för något.

Livet är ganska bra. Ganska ofta. Till och med vanligtvis. Kanske tills du kommer att tänka på döden. Vad som finns på andra sidan. Eller vad som inte alls finns där. Det finns en osäkerhet kring döden, en oro och en total avsaknad av kontroll. Du kom till liv och du kommer att dö, det är säkert. Döden är en vinnare i längden.

Att erkänna döden betyder inte att du behöver vara rädd. Att vara rädd för döden är att vara överdrivet rädd om livhanken. Att aldrig våga saker med risk att dö, att tveka att hjälpa någon i nöd, att besöka vackra med farliga platser. Vi tycks söka oss mot trygghet och inte mot tillfredsställelse.

Livet är ett äventyr. Livet har glädje men också plikt att vara modig. Att vara modig bör vara en av dina dygder. För du missar äventyren om du ständigt sätter din personliga säkerhet först. Det är omöjligt att leva ett riktigt bra liv utan mod. Du missar nuet och att ta tillfällen i akt om du styrs av rädsla. Att missa möjligheterna att göra gott för andra människor och att stå upp när situationen så kräver det.
Kommentarer

Populära inlägg