Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering 2019 mars


Att sammanfatta en månad på en söndag som samtidigt är den sista dagen i månaden är att fuska lite. Samtidigt så är det inte en exakt vetenskap och för de allra flesta helt ointressant. För mig är ett månadsavslut två saker - att se hur vi ligger till i förhållande till plan och att helst se att saker och ting går i rätt riktning och att vi blir lite bättre, lite solidare och lite mindre skuldsatta sedan förra månaden.

Sparandet under månaden är nu återställt till rimliga nivåer även om de inte nådde plan denna månad. Kanske målen är för hårt satta? Oavsett så blir det till att fortsätta sträva.

Avkastningen under månaden var negativ med drygt 1 procent. Tillskott av kapital räddar den sista raden. Skulderna minskade inte enligt plan men minskade likväl med 0,27 %. Månadens balansförbättring mellan kapital och lån blev 16 613 kronor.

Utfallet i stort blev (blått är bra och rött är det inte):
  • Sunny Days +1,29 % (plan +0, 25 %)
  • Loan Days 0,27 % (plan -0,34 %)
  • Amortering/inkomst 9 % (plan 14 %)
  • Långsiktigt sparande/inkomst 24% (plan 23 %)
Prognosen för helåret 2019 är:
  • Sunny Days +21,66 % (plan +21,69 %)
  • Loan Days -3,10 % (plan -3,84 %)
Prognosen sedan 2011 landar för 2019 på:
  • Sunny Days +241 %
  • Loan Days -22 %
Det finns alltid hopp om att det ska gå bättre men vi håller oss kvar i en genomsnittlig värdeutveckling på 3 % per år.

Mer intressant än så blev det inte. Ekonomi kan vara skoj och fartfyllt men också ganska stilla och fridfullt.

Kommentarer

Populära inlägg