Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Månadssummering 2019 juni


Det känns inte så kul just nu. Inspirationen flödar inte av sig själva, direkt. Värmen och hettan stänger ned min mentala kapacitet och det blir inte mycket gjort eller tänkt. Jag längtar, fastän det inte är rätt sätt, till semestern tretton dagar bort. Jag längtar till för mycket bortom här och nu. Jag räknar ned för mycket till en tidpunkt i framtiden.

Denna månad gick i skuldernas stjärntecken. Istället för att spara i tillräcklig omfattning på lång sikt betades alla skulder av istället. Totalt 34 % av inkomsterna gick denna månad till amorteringar och investeringar.

Detta ledde till att Sunny Days krympte denna månad med 1,13% istället för att pinna på uppåt. Loan Days tog däremot ett rejälare skutt nedåt med 1,54 %.

I det stora hela blev det en balansförbättring på 29 249 kronor vilket är i sin ordning, i runda slängar 5 000 kronor bättre än budgeterat.

Målet att spara eller amortera 51 % av inkomsterna kommer ständigt på skam trots att vi oftast drar in mer än budget. Vi får fortsätta att försöka i god anda att nå detta mål.

Tills dess hoppas jag på en lite svalare tillvaro så jag kan tänka igen. Nu är jag alltför zoombielik.


Kommentarer

Populära inlägg