Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2019 maj


Dagar, eller för den delen månader, som inte blir enligt plan kan behöva sina ursäkter. Inte till andra utan blott till mig själv. Maj blev inte bra, inte alls.

Jag gömmer mig en stund i stoiska tankegångar. Jag är inte mina ägodelar. Jag är inte mina pengar. De är inte min karaktär. Jag mäts inte av andra eller från det yttre. Så, nu känns det lite bättre. Och nu till sanningens ögonblick.

Sparandet landade på 9 % och amorteringarna på 11 % av inkomsterna, sammantaget 20 % då. Men tråkigheterna slutar inte där.

Månadens frost tog på guldhönan som tappade 1,36 % i vikt. Rensat för månadens sparande var fallet 1,74 %. Röda siffror och depp.

Inte ens lånen var en rolig läsning - de ligger kvar på nästan exakt samma nivå som i april.

Tankar kring löneväxling har nu landat i önskan att gå ned i tid. Jag hoppas på den möjligheten.

Ja, vad finns mer att säga? Jag stänger maj månads bok med en smäll och tröstar mig i en påse chips.

Kommentarer

Populära inlägg