Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Behålla


Att banta brukar vara en dålig idé. Man håller igen rejält, går ned i vikt men sedan följer ny frossa och något kilo upp på vågen jämfört med när man började. Gäller detsamma om man försöker köra en köpfri månad? Blir det ett uppdämt behov som sedan behöver hanteras?

Ett förslappat leverne under sommaren som sedan fortsatte under september är en nagel i mitt öga. Det går att göra bättre. Så kanske oktober ska vara en månad av sot och aska? Jag när tanken. Det finns så mycket jag inte behöver.

En utgiftsfrysning kan det kallas. Jag väljer en period på en vecka, en månad eller kanske sex månader där vi inte konsumerat något vi absolut inte behöver. En morot kanske behövs - varför göra det här? En resa kanske? Få ned kredikortet till noll? Jag tror att det är viktigt att ha ett målsnöre så sannolikt börjar vi med en månad.

Pallar man inte med det här kan man ju satsa på en spenderfri dag i veckan. Eller i månaden. Alla sätt är bra bara de blir av. Det finns fler än så.

Klipp sönder kreditkortet, det är snabbt och effektivt. Byt ut en dyr vana till en billigare. Använd en budget.

Oktober ska bli en sådan här snålmånad. Det bör funka. Långt till jul. Och inga långhelger. Så får det bli.


Kommentarer

Populära inlägg