Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gå hem


Ibland kallas det för hobby vilket kan upplevas nedlåtande förenklat. Mer melodramiskt är ordet kall, något som nära nog är en livsuppgift. Sedan har vi allt däremellan. Var och en får ju kalla det precis vad man önskar men en sak har det gemensamt - det bor inspiration och glädje i det. Det är något vi vill göra. Jag kallar det gärna hemma. Glöm inte att gå hem.

Att vara upptagen är ett hot mot hemma. Ju mer upptagen du blir med exempelvis jobb, karriär, pengar eller något annat som inte är ett kall eller en hobby - och allt däremellan - desto mer glider du bort från ditt eget centrum. Centrum är hemma.

Du kommer in i en slags rytm, en cykel där du tjänar pengar men även är kreativ och får stimuli. Allt verkar gå finfint. Det här kan dock med oförsiktighet växa till att ta över allt, helt och hållet, och det som var en härlig rytm kan kännas som ett slentrianmässigt komp.

Poängen är att du ska fokusera på det som ger dig värde, innehåll och berikelse. Du behöver försörja dig, bidra till din arbetsplats och samhället i stort och du har kanske andra skyldigheter också. Javisst, men glöm bara inte att allt detta är inte hemma.

Att gå hem är att nå det som du älskar att göra men samtidigt utmanar dig, kräver stor insats och en stor del reflektion och självkritik. Det är ditt verkliga arbete, inte ditt lönearbete. Det som är hemma är det som skapade dig, sedan tog dig vidare och som gör ditt liv framåt innehållsrikt.

Kommentarer

Populära inlägg