Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Månadssummering 2019 augusti


Två veckor arbetat. Jodå, nu går det undan igen. Måndag till fredag är inte längre fem dagar utan på sin höjd tre. Att se livet rinna iväg med lönearbete är inte min tekopp. Det hjälper inte, direkt, att klimatet är fuktigt och varmt då min förmåga att hantera detta är synnerligen begränsad. Jag behöver en solstol, en sval drink och ett parasoll - inte datorknappande och en kontorsstol.

Så arbetet mot ett ekonomiskt oberoende går vidare. Löneintäkterna vad fantastiskt bra och sparandet blev, trots dyrare sommarmånader, helt i sin ordning med 43% sparande varav 28% långsiktigt. Amorteringen av bolånen uteblev eftersom det blev en brytpunkt i bytet mellan bank. Avkastningen blev tyvärr negativ med 0,67% minus. Sunny Days ökade totalt med 1,75% eller 14 243 kronor.

Lån och krediter har temporärt höjts ytterligare med 0,88% vilket i sig leder till en balansförsämring mellan kapital och lån, numera 33,47%.

Månadens turbulens påverkade också Pension Days™ negativt och efter avsättningar steg denna blott med 1 108 kronor. Fördelningen är nu 57% inkomstpension, 33% tjänstepension och 10% premiepension.

Efter en del försäljningar av villor i kvarteren runtom valde jag att höja värderingen av vårt hus till 3,9 miljoner kronor och därmed landar vår belåning på 54%.

Det så kallade uttagsbeloppet vars mål är tjugotusen kronor per månad steg till 4 613 kronor (+79 kronor).

Därmed får månadens bok anses stängd.

Kommentarer

Populära inlägg