Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2019 oktober


Jag gör en tidig månadsbrytning för oktober eftersom månadsskiftet sker vid en olycklig tidpunkt. Det sparande som inte redan kommit med under denna månad får bokföras på november istället.

Strävan har varit att hålla igen på kostnader och det har lyckats ganska väl, så här långt. Lönerna var goda även denna månad trots min arbetstid på 90 procent.

Sparandedelen landade på 27 % vilket är långt under mål. Det här är en oroväckande trend som behöver brytas. Sunny Days steg med 1,54 % till trots eller 12 840 kronor. 

Belåningen sjönk rejält med 0,77 % eller 19 118 kronor och Loan Days fortsätter sin färd utför vilket är positivt, så klart.

Kapital av lån steg till 34,54 % (33,75 %) eller en balansförbättring på 31 958 kronor.

Månadens siffror i Pension Days™ tappade något under månaden. Ökning blev det dock på grund av insatt kapital med 841 kronor eller 0,02 %. Fördelningen är fortsatt 57 % inkomstpension, 34 % tjänstepension och 9 % premiepension. Inkluderar jag guldhönan utgör denna fortsatt 11 %.

Det så kallade uttagsbeloppet vars mål är tjugotusen kronor per månad steg till 4 710 kronor (+71 kronor).

Sunny Days målbelopp steg från 2 759 578 kronor till 2 778 955 kronor (+19 377 kronor).

Boken är därmed stängd för oktober.

Kommentarer

Populära inlägg