Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Black fryday


Svensk konsumtionshets når allt högre nivåer. I år hörde jag för första gången talas om Singles Day som nu ska anses vara en ny shoppinghögtid. Singles Day inträffar den 11 november och kan enkelt kallas för Kinas svar på Black Friday. Dagen kallades förut för ungkarlarnas dag, då den var riktad främst mot ensamstående män. Att den infaller just i dag är ingen slump, då datumet skrivs 11/11, det vill säga fyra ettor (singlar).

Nu närmar sig den 27 november som kallas Black FridayBlack Friday är årets största shoppingdag i USA och infaller fredagen efter Thanksgiving. Eftersom många är lediga passar de på att köpa julklappar och göra andra inköp. En mycket stor andel butiker och e-handlare väljer därför att erbjuda stora rabatter för att locka till sig kunder när julhandeln nu tar fart.

Ovanpå detta har vi Cyber Monday som är måndagen efter Black Friday. Det kan ses som e-handlarnas svar på Black Friday och därmed startskottet för julhandeln online.

Vad jag har sett finns det de som tjuvstartar egna kampanjer före Black Friday och det kallas Black Weekend och Black Week och allt annat fantasifullt.

De får kalla alltsammans vad de vill -  det går oavsett ut på konsumtionshets! Och det har dessutom visat sig att handlare smyghöjer sina priser inför exempelvis Black Friday och då är det tur att tjänster som exempelvis Prisjakt finns om man nu avser att konsumera något extra kostsamt.

Här nedan har vi exempelvis en tv-apparat som inför hetsfredagen sänkts rejält. Kan tyckas.


Med hjälp av prisjakts prisutvecklingsfunktion tar man snabbt av udden av bilden av ett fantastiskt pris.I exemplet har apparaten har varit nere i snabba nivå fyra gånger under de tre senaste månaderna.


Vill du konsumera så håll koll på prisutvecklingen, åtminstone. Lättlurade kan de få tro att vi är men inte mera.

Kommentarer

Populära inlägg