Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bonusdag


Vi är alla värda att må gott precis varje dag. Och vi borde uppskatta alla dagar oavsett om vi släcker bränder eller sitter fast i en bilkö, oavsett om tiden ter sig god eller svår. Är det möjligt?

Seneca skrev en gång att en människa som känner att hon lever också har ser varje morgon när hon slår upp ögonen som en bonus i livet. Sådana tankar kan vara svåra att ta till sig, ibland känns det ju som om dagen är slut innan vi ens hunnit förbereda oss för den. Men alla har vi tillfällen som är just sådana - bara vi tänker efter.

Minns du kanske när din semester tedde sig längre än vad den var? Eller när det där mötet du gruvat dig för ställdes in i sista minuten? Kommer du ihåg hur det kändes? Troligen i ett ord: bättre.

Du kände dig nog lättare. Kanske behagligare? Du kände uppskattning. Du kände kanske närvaro. All oro försvann och i den sekunden insåg du hur lite oron betydde.

Så borde vi leva våra liv. Att gå till sängs efter att fullt ut levat under dagen och känna att det är ett privilegium om vi vaknar upp till en ny dag imorgon. Och om vi sedan vaknar, vilken man så klart hoppas på, kommer det att vara svårt att inte se den dagen som en bonus.

Som en förlängd semester.

Som en date med döden som sköts upp ytterligare en dag.

Kommentarer

Populära inlägg