Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2019 november


Skämskuddens dag blev det denna månadsavstämningsdag. Jag är värdelös, jag håller inte fast vid planen. Lönerna var bra, fantastiskt bra, men vart tog alla pengar vägen? Det vet jag ju, egentligen, eftersom jag för bok men det känns inte roligt att titta efter.

Tandläkare, bostadsunderhåll och ett husdjur som behövde in under kniven rev och slet i slantarna. Trots att julmånaden är på väg, och med den extraordinära kostnader, ser jag fram emot den och vill lämna november bakom. Ja, det var en skitmånad oavsett med knappt dagsljus och regn ifrån alla riktningar. Nä, usch - låt oss glömma bort. Alldeles strax men först rannsakan.

Sparande? Vad är det? Något som glömts bort. Sparandedelen landade på 16 % vilket är förfärliga siffror och långt under mål. Det finns inga ursäkter utan blott tvättad hals. Sunny Days är, som tur är, en sturdy bastard och steg med 0,45 %. Detta är precis på plan och motsvarar 3 871 kronor. Saved by the bell!

Belåningen steg däremot. Hur är det möjligt? Uppenbarligen är det det! 5 230 kronor uppåt istället för planens 4 466 nedåt. Lånepåsen Loan Days ska bli mindre och mindre är ju så det ska gå till. Jag blundar och blickar mentalt framåt.

Räntekostnaderna, som jag numera följer, ligger på 2 210 kronor per månad. Låter löjligt, men med den nuvarande amorteringstakten sjunker räntekostnaden med två kronor per månad. Jag kan förstå att människor ser amortering som meningslöst. Men i min värld är just amoring en del i sparandet och den allra säkraste delen.

Månadens siffror i Pension Daysvar trevligare läsning. 0,78 % uppåt är bättre än plan och motsvarar 27 605 kronor i ökning.  Fördelningen är nu 56 % inkomstpension, 35 % tjänstepension och 9 % premiepension. Inkluderar jag guldhönan utgör denna fortsatt 11 %.

Det så kallade uttagsbeloppet, vars mål är tjugotusen kronor per månad, steg till 4 731 kronor (+21 kronor) vilket är nästan enligt plan.

Sunny Days målbelopp sjönk rejält från 2 778 955 kronor till 2 460 651 kronor (-318 304 kronor).

Boken är därmed stängd för november, välbevars.

Kommentarer

Populära inlägg