Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En ödmjuk tanke


Inbilla dig inget. Även om ditt liv är fantastiskt och du är framgångsrik. Även om du tänker på dina närmaste och är vänlig mot alla du träffar - så kommer någon, någonstans att bli glad när du är död. Häpp! Vad menar jag med det?

Jo, det kan vara någon som vill köpa ditt hus, någon som du har pissat på i skolan, en uppkomling som vill ha ditt jobb, någon hatare som inte gillar dig och dina göromål - de kommer att le i mjugg när de hör nyheterna om att du har trillat av pinnen. Och om nu inte detta är tillräckligt så finns det åtminstone några maskar som kommer att bli glada att få tugga på ditt lik.

Det här är sant för dig och det är sant för alla. Det var lika sant för Gandhi och moder Teresa som det gäller för David Bowie och Kate Spade och de otaliga andra som vi säger har lämnat oss för tidigt.

Det spelar ingen roll hur bra du har levt ditt liv. Det kommer fortfarande att finnas människor som mentalt står runt din dödsbädd och välkomnar den sorgliga händelsen. Äntligen! För hur många egenskaper och drag har du som skulle göra många människor glada att bli av med dig?

Det är verkligen något att komma ihåg långt innan din tid kommer - eftersom det hjälper till att förhindra att egot kryper på. Det förhindrar att du blir alltför fast i att försöka behaga alla hela tiden. På ett sätt är det en lättnad att acceptera att inte alla älskar oss och att oavsett hur framgångsrika vi är kan vi inte vinna över hela världen.

Var istället ärlig mot dig själv, var snäll och omtänksam mot de människor som betyder något för dig. Och var samtidigt inte alltför bunden till livet, ditt rykte och alla de andra för i slutet av dagen blir vi alla slagna ned till samma nivå när vi dör. Oavsett vem vi är i livet så begravs vi i marken och tuggas upp av kryp tills det inte finns något kvar. Och vissa människor är glada över att höra om det.

Det är en ödmjuk tanke.

Kommentarer

Populära inlägg