Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gratis livförsäkring


Känner mig nöjd och tillfreds. Livet har lugnat sig. Jag mår bättre och ljuset är på väg. En rejäl vitaminkur gjorde susen. Pengarna rullar in, det går bra nu. Och ett nytt jobb kanske skönjar vid horisonten.

Jag och frugan tecknade livförsäkringar förra året via Änke- och Pupillkassan som nu höjer återbäringsräntan till 12 %. Det är inte dåligt alls. Det sägs att människor i försäkringsbranschen har sin egen livförsäkring i detta bolag medan de kränger vanliga livförsäkringar till andra som är relativt dyra.

Risken att man dör är försvinnande liten under försäkringsperioden så det är en bra affär för banker och försäkringsbolag. Många får också rådet att köpa en livsförsäkring när de köper bostad. Ska man ha en livförsäkring så är det under de år man har höga kostnader och lån men när man passerar de 65 ter den sig onödig.

Vi pröjsade våra livförsäkringar så som engångsbelopp och lever vi och har hälsan får vi tillbaka beloppet vi betalat med rejäl ränta vid just 65 års ålder. Dör jag eller frun blir det en miljon i utbetalning så som ekonomiskt skydd.

Hur man väljer att skydda sin ekonomi och sin familj är egalt. Men att man gör det.

Ingen ersättning har utgått i ovan riktade reklam, bara så ni vet.Kommentarer

Populära inlägg