Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ledtid


Att ta sig till och från jobbet är ju en nödvändighet. Betänk så skönt det var förr i tiden när man jobbade på gården eller på fabriken på orten. Ja, bortsett från själva arbetsuppgifterna då, kanske?

Att ta sig till jobbet är i mångt och mycket en plåga och inte så billigt med kollektivtrafik heller. Allt är en ekvation bestående av tid och kostnad.

Med jämna mellanrum gör jag  beräkningar och överslag i skillnaderna mellan att ta bussen eller bilen till jobbet. Den här gången föll det ut som nedan.

Enligt tidtabellen tar det 65 minuter för mig att ta bussen till jobbet. Dock ingår det 2 byten och lite promenadtid så med lite slack för att inte missa bussen blir det 80 minuter enkel resa. Jag ska dock hem också så då blir det 160 minuter per dag eller 2 timmar och 40 minuter. Avrundat för en månad är detta 58 timmar på resande fot.

Priset för att resa med buss kostar dock 850 kronor per månad.

Med bil tar det 40 minuter dörr till dörr - eller c:a 30 timmar per månad tur och retur. Dock landar kostnaden på c:a 4 000 kronor eftersom jag dessutom behöver betala för ett parkeringskort. Skillnaden i tid för en timme blir 112 kronor. Det är vad jag betalar för en timmes ledighet. För mig är valet enkelt.

Tiden i livet är begränsad. Jag betalar gladeligen 112 kronor för en timme fylld med friluftsliv, hobbies eller umgänge med familjen.Kommentarer

Populära inlägg