Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering 2020 januari


Nytt år och nya tillkortakommanden? Nej, inte så illa behöver det vara. Vinter vill det dock inte bli i Skåne men fördelen med det är att elmätaren snurrar lite långsammare. Och med lite skakig börs och coronavirus i luften så får man ändå vara nöjd med det som blir av ens investeringar.

Månaden har varit mörk, blåsig och regnig. Jag känner hur mitt system är tröttare än vanligt och jag behöver mer ljus. Vecka åtta flyr vi till fjällvärlden för att få lite vinter, tystnad och ro i själen men innan dess ska januari månads bok stängas.

Goda inkomster och lite bättre ambition gav en sparandegrad på 32 % under månaden. Sunny Days visade styrka och gav avkastning på 1,73 % före insättningar mot genomsnittligt mål på 0,25 %. Total förändring stannade på 3,37 % upp eller 28 382 kronor.

Lånen som belastar minskade med 0,26 % mot planen på 0,15 % eller motsvarande 6 251 kronor.  Loan Days har prioriterats ned i den bemärkelsen att studielån betalas enligt plan och bolån att nå en femtioprocentig belåning och där ska det ta stopp. Räntekostnaderna ligger på  2 207 kronor per månad.

Månadens siffror i Pension Days™ är återigen trevlig läsning. Förändringen blev 0,88 % uppåt eller 32 823 kronor där målet är 0,22 %. Fördelningen är nu 57 % inkomstpension, 33 % tjänstepension och 10 % premiepension. Inkluderar jag guldhönan utgör denna 10 %.

Det så kallade uttagsbeloppet, vars mål är tjugotusen kronor per månad, steg till 4 837 kronor (+158 kronor) vilket ger en prognos på 23 127 kronor.

Sunny Days målbelopp är nu 3 761 501 kronor i augusti 2029. Fördelat på 15 år motsvarar kassan idag 7 % av vår faktiska inkomst idag och prognosen är 32 % vid måldatum.

Boken är därmed stängd för januari, väl bekomme.

Kommentarer

Populära inlägg