Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Prisa Gud


Skräcken är total på världens alla börser. Allt är ju därmed inte nattsvart. Det är exempelvis billigare att tanka bilen. Ett tryggt jobb är inte fel att ha, det heller, och en bra lön. Visserligen gick bilskrället sönder häromveckan men det är å andra sidan inte börsens fel. Elen är billig eftersom efterfrågan är låg. Överfyllda vattenkraftverk, varmt väder samt blåst har pressat ned elpriset.

Det är väl så att alla kärl har sin rymd. Jag orkar helt enkelt inte prata om viruset och dess konsekvenser längre, inte heller läsa eller höra om det. Livet går trots allt vidare och så fungerar livet. Så jag fortsätter att njuta en stund i taget av det vackra, det sköra.

Så vad är trevligt just nu? Jo, bland annat är det deklarationsdags. Dags att rota fram fjolårets deklarationsblankett, var jag nu lagt den. Jag kör mina standardavdrag som jag brukar göra och hoppas på att de går igenom, som det brukar. Men detta får bli imorgon, det.

Jag finner nöje i att stämma av kostnader och inkomster regelbundet så det ska jag ge mig i kast med. Solen skiner vackert därute så lite trädgårdstjänst och lite runt huset blir det. Min nya gasolgrill ligger i sin kartong och väntar på montering och lite saker ska köras till återvinningsstationen.

Jag fortsätter att glädjas åt mitt nya jobb. Det har stor trygghet, givande arbete och härliga kollegor. Sannolikt stannar jag där. På kort tid har mitt sinne vandrat från att vilja sluta att arbeta så snart det bara går och att försöka gå ned i tid i så stor utsträcknings som möjligt. Nu vill jag jobba heltid, minsann, och funderingarna har ändrats. Nu kanske jag kan jobba längre än till 62 men istället gå ned i tid där? Jag mår helt enkelt radikalt bättre kring jobbet. Söndagsångesten försvann.

Lön tycker jag fortsatt är skojigt. Jag höjde ju min ersättningsnivå igen och det är glädjande. Det finns ett företag som försöker sälja på mig kataloger av olika slag och i dagarna gav de mig en fringis i sitt lockande och pockande - en löneranking. Kort och gott en lista över lönejämförelser eller rättare sagt taxerade inkomster.

För 2019 föll det ut att i min lilla tätort, kommun, län och rike enligt följande:

  • I byn tjänar jag mer än 92 % av byborna.
  • I kommunen också 92 %.
  • I Skåne 95 %.
  • I Sverige 96 %.
Statistik, lite rolig men meningslös. Det är inte vad man tjänar som är viktigt utan hur man hanterar sin inkomst, vad som blir över och vad som kan sparas för framtiden. 

Nåväl, njut denna lördag, det ska jag göra.

Kommentarer

Populära inlägg