Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2020 mars


Jag är mer än spänd över att göra denna månads bokslut. Har min risknivå varit precis så som jag förväntat mig och hur har månadens brutala slakt påverkat det Penningska palatset? Det jag möjligen bävar för är pensionerna och hur de fått stryk. Samtidigt har jag gått från ett jobb som mentalt belastade mig till något betydligt mer behagligt. Jag får väl jobba mer och längre om det inte går vägen?

Jag är väldigt övertygad om att nedgången fortsätter härifrån. Runt 20-25% är ingenting i sammanhanget. Vad tror du? Oavsett kommer jag fortsätta att köpa regelbundet, precis som vanligt. Jag har ett säkert jobb, frugan likaså och vår balansräkning är god. Det enda som verkligt oroar mig är att någon vän eller släkting drabbas av sjukdomen och inte överlever den. Kanske jag själv dör av smittan? Vem vet.

Så vi börjar på inkomstsidan som var mer än god. Ungefär 13% högre än genomsnittet vilket borgar för en god månad. Oavsett så har jag skruvat ned sparandedelen eftersom vi aldrig lyckades nå målet. De nya justerade målen är nu en sparandedel på 34% varav 13% är långsiktigt sparande och amortering av lån 7%.

Och sparandet blev bättre och landade på 27 % av inkomsterna där långsiktigt sparande stannade på 17 %. Sunny Days mådde inte alls bra i mars månad utan backade efter insättningar med 3,75 % eller 5,24 % före. Surt sa räven men nu jagar jag på sparandedelen rejält framåt. Vi kan ändå inte spendera pengar just nu på varken semester, restaurang eller annat trevligt. 

Skuldsidan tar vi oss raskt över till. En marginell minskning på 0,10% var det blygsamma resultatet. Loan Days gick åtminstone i rätt riktning. Månadens räntekostnader, det vill säga de pengar som vi inte får något för, ligger på 2 203 kronor.

Och nu till stora skälvan - pensionerna. Här är jag positionerad utifrån vad jag anser vara bra på tio eller femton års sikt. Inte hjälper det i dessa tider utan Pension Days fick en rejäl snyting. Ett tapp på nästan kvartens miljon i värde totalt sett eller nästan 6%. Tittar jag enbart på tjänstepensionen dök den med nästan 9% och premiepensionen drygt 8%. Som tur är kommer de löpande inbetalningarna in på en fin nivå.

rvånande trevlig läsning som lär bytas till det motsatta nästa månadsskifte. Förändringen blev 0,8 % uppåt eller 30 157 kronor där målet är 0,22 %. Fördelningen är nu 56 % inkomstpension, 34 % tjänstepension och 9 % premiepension. Inkluderar jag guldhönan utgör denna fortsatt 10 %.

Det så kallade uttagsbeloppet, vars mål är tjugotusen kronor per månad, sjönk till 4 655 kronor (-180 kronor).

Nåväl, det blir roligt sen.


Kommentarer

Populära inlägg