Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2020 april


Konjunkturens väl och ve lär spilla över på den Penningska skattkistan, det vet jag. Samtidigt så har vi sparat och gnetat lite extra denna månad för att köpa lite billigare. I detta ögonblick har det lönat sig och vi är om och förbi tidigare högstapunkt. Jag fick lite extra lön i form av semsterersättning som sköts in i finanskvarnen. Men vi var duktiga och nådde ett totalt sparande på 41% mot målets 32%.

Det innebär att Sunny Days klättrade upp med nästan 6% och av dessa var 3% en värdeförbättring. Det är så klart trevligt och vi ska inte måla fan på väggen. Förhoppningen är att konjunkturen vänder uppåt igen under 2021 eller året efter. Prognosen säger att en miljon nås under februari 2021. Miljon två under 2027. En blygsam prognos. Jag håller sparandedelen på 32% för att kunna slå den. Alltid roligare.

För maj månad ska jag nagelfara budgeten för att hitta besparingar. En mindre renovering kommer att göras också vilket tar lite kapital.

Skulderna har också visat god trend och är nu mindre än någonsin. Ned med 0,36% mot målets 0,19% är i sin ordning. Därmed utgör Loan Days 275% av vårt kapital exklusive bostaden. Räntekostnaden ligger på 2 201 kronor.

Pensionerna har repat sig lite efter raser och Pension Days har gått upp med 2,62%. Finns inte mer att orda om det just nu.

Vad väntar oss? Ingen aning. Inte helt osannolikt klåfingriga politiker som ska ha mer skatt för att stötta de som inte tog sitt ansvar, inte var med i a-kassan eller de arbetsskygga som vill ha medborgarlön.
Kommentarer

Populära inlägg