Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2020 Maj


Maj har varit en rik månad - rik på upplevelse, svensk försommar och roligt på jobbet. Även om jag arbetar mest heltid hemifrån har det varit behagligt tack vare möjligheten att sticka ut näsan genom ytterdörren och njuta av den storslagna verkligheten bortom dataskärm och skypemöten. Vi gör ett litet bokslut på månaden som gick.
Etthundratolv månader kvar i nedräkningen till noll. Vad bjöd den månaden på? En mindre renovering drog en del pengar i budgeten. Vackra blomster till trädgården och lite extravaganta livsmedel har också kostat lite mer än vanligt. Lönerna gled in så som normalt utan extravaganser på den nivån som två heltider utan frånvaro ger. Kostnaderna i stort hamnar på Loan Days där krediter härbärgeras tills de betalas påkommande månad. 

Vi nådde ett totalt sparande på 43% av inkomsterna och av dessa var 22% långsiktigt och 6% amorteringar. Det innebar att Sunny Days steg med 2% där värdeförändringen var blygsamma 0,2% vilket då inte når mål. Vi hoppas på god värdeutveckling i juni men det är också enbart hopp. Världen är rörig och sommartrötthet för börsen är vanligt efter rapporteringssäsongen. Juni kommer inte att bli en stark sparmånad men kanske augusti och september kan bli det. 

Skulderna ökade under månaden vilket beror av renoveringskostnaden. Ökningen var 0,3% vilket motsvarar sjutusen kronor. Därmed utgör Loan Days 270% av vårt kapital exklusive bostaden vilket är en positiv förbättring med 5%. Räntekostnader totalt ligger på 2 199 kronor.

Pensionerna repar sig lite till och Pension Days lyfter med 0,26%. Det totala tappet sedan årsskiftet är ändå fortfarande 6%. 

Vårt totala kapital skulle med dagens leverne räcka tills den 17 januari 2021. Enligt månadsuttag är räckvidden just nu 45 månader.

Jag stänger nu boken och njuter vidare i solen väl förvissad om att allt blir bra.

Kommentarer

Populära inlägg