Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tämja


Med en historia med ett hett temperament och kort stubin blir jag ytterst sällan hetlevrad numera. Jag har inte lärt mig att kontrollera mig utan jag har helt enkelt slutat att uppröra mig. För något tråkigt sker - och jag blir arg. Vad har då skett? Jo, två tråkigheter istället för bara en. Detta är ett faktum.

Ilska gör ytterst sällan något bättre även om det möjligen någon gång kan ge dig det du vill ha. Ilska gör sig sämre som människa och leder till att du gör andra illa. För att, så att säga, vinna behöver du förlora din självbehärskning, ett alldeles för högt pris.

Det handlar inte om acceptans utan om en övertygelse, behärskning och ett motstånd till upprördhet. För att bli en långsiktig vinnare behöver du behärska dig och dina känslor. Du behöver utveckla mer än ett sätt att reagera när något sker som du inte tycker om. Det är lätt att bli arg men mycket mer effektivt att förbli lugn och istället fundera ut en lösning.

Tämja sitt temperament. Även i tider av förlust. Vänner eller värde. Berömmelse eller makt. I slutänden är det inget. Det enda av äkta innehåll är stunden nu. Stunden nu fylld med god karaktär, goda intentioner och nog så goda handlingar.

Kommentarer

Populära inlägg